Στόχος, η αναβάθμιση της Ψυχολογίας του ασθενούς

Στόχος, η αναβάθμιση της ψυχολογίας του ασθενούς

Είναι γεγονός πως η μάχη των ασθενών απέναντι στον καρκίνο και τα χρόνια νοσήματα, είναι τις περισσότερες φορές δύσκολη και επώδυνη.

Η διάγνωση και μόνο της ασθένειας, αποτελεί γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία του πάσχοντα, δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον.

Καλείται, όχι μόνο να αντιμετωπίσει τη κατάσταση αλλά και τις συνεχείς αλλαγές στο σώμα του που αυτή επιφέρει.

Εξαιτίας των δυσκολιών και της νέας πραγματικότητας στην οποία αναγκάζονται οι ογκολογικοί ασθενείς να προσαρμοστούν, συχνά αρκετοί χάνουν την πίστη και την αυτοπεποίθησή τους.

 

Η ψυχολογία του ασθενούς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Από τις θεραπείες που ακολουθούνται στην «μάχη» κατά της νόσου, υπάρχουν συνέπειες τις οποίες ο ασθενής δεν μπορεί να εμποδίσει.

Μια εξ’ αυτών είναι η ξαφνική αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης.

Η εξωτερική εικόνα συνδέεται αποδεδειγμένα με την αυτοπεποίθηση του ατόμου, έχοντας ταυτόχρονα εντυπωσιακή επίδραση και στη σωματική του ευεξία.

Η σημασία της σχέσης αυτής εντοπίζεται στην ενεργή συμβολή της, στην ανάκαμψη του ασθενούς.

Στην προσπάθεια καταπολέμησης των καρκινικών κυττάρων, μπορεί να υπάρξει επιρροή και στα υγιή κύτταρα.
Αποτέλεσμα της επιρροής αυτής είναι συχνά η προσωρινή απώλεια μαλλιών.

Δεδομένης όμως της σοβαρότητας της ασθένειας, εγείρεται το εύλογο ερώτημα : ‘γιατί κάποιος να ασχοληθεί με ένα τόσο ασήμαντο – για την δεδομένη στιγμή – ζήτημα;

Η απώλεια των μαλλιών, μπορεί να αποτελεί αναμενόμενο και, συνήθως, αναστρέψιμο στάδιο για τις περισσότερες αγωγές χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας.
Δεν παύει όμως να ασκεί καθοριστική ψυχολογική επιρροή.

Η δραματική αλλαγή που προκαλεί η, παροδική έστω, τριχόπτωση, βιώνεται συχνά πιο έντονα και από την ίδια την διαδικασία της θεραπείας, κυρίως από τις γυναίκες ασθενείς.

Βεβαίως, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η ασθένεια και οι επιδράσεις της είναι μια πραγματική πρόκληση για άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως.

Η μετατροπή του σώματος σε τρόπο έκφρασης συμπτωμάτων, χαρακτηρίζεται ως αξιοσημείωτη.

 

Ο ογκολογικός ασθενής «παίρνει τον έλεγχο στα χέρια του»!

Μπορεί ο έλεγχος των συνεπειών της νόσου να μην βρίσκεται στα χέρια των ασθενών, η θετική στάση ζωής όμως είναι μια ξεκάθαρα προσωπική επιλογή.

Στη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου, οι ασθενείς που φροντίζουν την εμφάνισή τους έχουν σημαντικά οφέλη καθώς:

  • Ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους
  • Ανακουφίζονται από συμπτώματα κατάθλιψης
  • Προχωρούν με ανανεωμένο κίνητρο

 

Η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord, «σύμμαχος» του ογκολογικού ασθενούς

Η Bergmann Kord αντιμετωπίζει, το άτομο που πάσχει, με ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Με κύριο μέλημά της αυτό, η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της κλινικής, εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα την πλέον προηγμένη τεχνική HOS

Αφορά σε μια σπουδαία καινοτομία για ογκολογικούς ασθενείς.

Η HOS δύναται να αντικαταστήσει επιτυχώς την περούκα παθήσεων, καλύπτοντας πλήρως τις όποιες «αδυναμίες» της τελευταίας.

Η ψυχική ανάταση μέσω της ουσιαστικής διασφάλισης της εξωτερικής εμφάνισης του ασθενούς, αποτελεί σκοπό για το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού της Bergmann Kord.

Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η συνέχιση, κατά τον ομαλότερο τρόπο, της φυσιολογικής του ζωής, παρέχουν στον ασθενή την δυνατότητα αποκλειστικής εστίασης στην συντομότερη ανάρρωσή του.

Συμβάλει, επίσης, δραστικά στην ψυχοκοινωνική του επιβίωση.
Λειτουργώντας επικουρικά της θεραπευτικής αγωγής και της αναντικατάστατης υποστήριξής του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του ασθενούς.

Σχετικά Άρθρα

iatrikes-peroukes-hos-hair-for-help-celebrate-your-scars-201025-thumb-001

Celebrate your Scars-2020

HAIR for HELP - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Χορηγική Υποστήριξη των Κλινικών Μαλλιών Bergmann Kord στο Ετήσιο Event "Celebrate Your Scars" και στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Tattoo.

Περισσότερα