Τριχόπτωση Χημειοθεραπείας – Τι, Πότε, Πώς, Γιατί …

Τριχόπτωση Χημειοθεραπείας – Τι, Πότε, Πώς, Γιατί …

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η απώλεια των μαλλιών είναι η πιο εμφανής παρενέργεια της χημειοθεραπείας.

Οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία προβληματίζονται για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την μερική ή ολική απώλεια των μαλλιών τους.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ασθενής και οι οικείοι του είναι ότι η απώλεια μαλλιών είναι μια παροδική κατάσταση και όχι μόνιμη.

Κι αυτό ακριβώς φροντίζουμε να τονίζουμε στον κάθε ασθενή από την πρώτη επαφή μας μαζί του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εμπειρία της τριχόπτωσης προστίθεται σε μια σειρά από δύσκολα και επίπονα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ογκολογικός ασθενής και μάλιστα άμεσα.
Ωστόσο εάν ο τελευταίος – αλλά και οι κοντινοί του άνθρωποι – συνειδητοποιήσουν ότι η απώλεια μαλλιών είναι προσωρινή, θα έχουν καταγάγει ήδη μια πρώτη νίκη στον δύσκολο πόλεμο.

Συχνά, το αποτέλεσμα στον ασθενή που βλέπει τα μαλλιά του να πέφτουν είναι η απότομη πτώση της διάθεσης και της αυτοπεποίθησής του.
Εάν εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος πρόκειται να βιώσετε την εμπειρία της χημειοθεραπείας, δείτε το θέμα στη σωστή του διάσταση.
Σκεφθείτε τι καλύτερο θα μπορούσατε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να βρείτε τη καλύτερη λύση που ταιριάζει στις ανάγκες και στις επιθυμίες σας.

Μια λύση που θα σας δώσει ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθειά σας να προσπεράσετε σύντομα και πιο «ανώδυνα» την δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής σας και να βγείτε πιο δυνατοί.

Τι ακριβώς σημαίνει Τριχόπτωση, η οποία προκαλείται από την Χημειοθεραπεία ;

Ποιος είναι ο μηχανισμός της Τριχόπτωσης ;